Elf Ajax-supporters opgepakt door Franse politie in Marseille wegens overtreding verbod

Elf Ajax-supporters opgepakt door Franse politie in Marseille wegens overtreding verbod

op het dragen van kleding met logo’s

Elf Ajax-supporters zijn opgepakt door de Franse politie in Marseille wegens overtreding van het verbod op het dragen van kleding met logo’s. De supporters werden gearresteerd nadat ze een wedstrijd hadden bezocht tussen Olympique de Marseille en Ajax.

De Franse autoriteiten hebben een verbod ingesteld op het dragen van kleding met logo’s van voetbalclubs in Marseille. De wet is ingesteld om te voorkomen dat er problemen ontstaan tussen rivaliserende supporters.

De elf Ajax-supporters werden gearresteerd omdat ze kleding droegen met logo’s van de Amsterdamse club. Ze werden naar een politiebureau gebracht en vervolgens vrijgelaten.

De Nederlandse ambassadeur in Frankrijk, Bart van Bolhuis, heeft laten weten dat hij de situatie volgt en dat hij contact heeft gehad met de Franse autoriteiten. Hij heeft laten weten dat de supporters vrijgelaten zijn en dat er geen verdere actie is ondernomen.

Het is belangrijk dat supporters zich houden aan de regels die gelden in het land waar ze naartoe gaan. Als je naar een voetbalwedstrijd gaat, is het verstandig om geen kleding te dragen met logo’s van voetbalclubs om problemen te voorkomen.