Amerikaanse vicepresident Harris vertegenwoordigt VS op klimaattop in plaats van Biden

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zal de Verenigde Staten op de klimaattop in Glasgow, Schotland, vertegenwoordigen in plaats van president Joe Biden. De top, die in november 2021 plaatsvindt, is een belangrijk evenement waar landen samenkomen om te praten over de strijd tegen klimaatverandering.

Harris is de eerste vrouwelijke vicepresident in de geschiedenis van de Verenigde Staten en heeft een lange staat van dienst als verdediger van milieu- en klimaatwetgeving. Ze heeft aangekondigd dat ze de top zal gebruiken om de VS te laten zien als een leider in de strijd tegen klimaatverandering.

Harris zal ook deelnemen aan andere internationale klimaatconferenties en bijeenkomsten om de VS te vertegenwoordigen. Ze heeft aangekondigd dat ze zal pleiten voor meer internationale samenwerking om klimaatverandering aan te pakken. Ze heeft ook aangekondigd dat ze zal pleiten voor meer investeringen in duurzame energie en energie-efficiƫntie.

De aanwezigheid van Harris op de klimaattop is een duidelijk teken dat de VS serieus is over het aanpakken van klimaatverandering. Het is ook een teken dat de VS bereid is om samen te werken met andere landen om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te bereiken.

Het is duidelijk dat Harris’ aanwezigheid op de top een belangrijke stap is in de richting van meer internationale samenwerking om klimaatverandering aan te pakken. Het is ook een duidelijk signaal dat de VS serieus is over het aanpakken van klimaatverandering en bereid is om samen te werken met andere landen om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te bereiken.