Amerikaanse toezichthouder waarschuwt voor gebruik van slaapapneu-apparaten van Philips

Amerikaanse toezichthouder waarschuwt voor gebruik van slaapapneu-apparaten van Philips

De Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration (FDA) heeft Philips gewaarschuwd voor het gebruik van hun slaapapneu-apparaten. De apparaten zijn ontworpen om mensen met slaapapneu te helpen, maar de FDA waarschuwt dat ze een risico kunnen vormen voor de gezondheid van de gebruiker.

De FDA heeft Philips gewaarschuwd dat hun apparaten niet goed getest zijn en dat er geen bewijs is dat ze veilig zijn voor gebruik. Ze stellen ook dat er geen bewijs is dat de apparaten effectief zijn in het behandelen van slaapapneu.

De FDA waarschuwt ook dat de apparaten een risico kunnen vormen voor de gezondheid van de gebruiker. Ze stellen dat er een risico bestaat op brandwonden, elektrische schokken en andere verwondingen als gevolg van het gebruik van de apparaten.

Philips heeft aangekondigd dat ze de waarschuwing van de FDA serieus nemen en dat ze hun apparaten zullen onderzoeken om te zien of ze veilig zijn. Ze hebben ook aangekondigd dat ze hun apparaten zullen terugroepen als er problemen worden gevonden.

Hoewel Philips hun apparaten zal onderzoeken, raadt de FDA mensen die al een slaapapneu-apparaat hebben aan om contact op te nemen met hun arts voordat ze het apparaat blijven gebruiken. Ze stellen ook dat mensen die overwegen een slaapapneu-apparaat te kopen, contact op moeten nemen met hun arts voordat ze een aankoop doen.

De FDA waarschuwt dat mensen die al een slaapapneu-apparaat hebben, hun arts moeten raadplegen voordat ze het apparaat blijven gebruiken. Ze stellen ook dat mensen die overwegen een slaapapneu-apparaat te kopen, contact op moeten nemen met hun arts voordat ze een aankoop doen.