Gladheid veroorzaakt code geel op meerdere plaatsen in Nederland

Gladheid is een veelvoorkomend probleem in Nederland. Vooral in de wintermaanden kan het een gevaarlijke situatie veroorzaken voor automobilisten en voetgangers. Daarom heeft het KNMI Code Geel afgekondigd op meerdere plaatsen in Nederland, waar gladheid een probleem is.

Code Geel betekent dat er een verhoogd risico is op gladheid. Het KNMI raadt aan om extra voorzichtig te zijn als je de weg op gaat. Er wordt ook aangeraden om extra tijd in te plannen voor je reis, omdat je langer onderweg kan zijn als er gladheid is.

Gladheid wordt veroorzaakt door het smelten van sneeuw of ijs. Als de temperatuur boven nul graden komt, smelt het ijs en kan het water op de weg blijven staan. Dit kan leiden tot gladheid. Ook als er regen valt terwijl het nog koud is, kan dit leiden tot gladheid.

Het KNMI geeft Code Geel af als er een verhoogd risico is op gladheid. Dit gebeurt meestal als de temperatuur boven nul graden komt of als er regen valt op een koude dag. Als er Code Geel is afgekondigd, wordt er aangeraden om extra voorzichtig te zijn en om extra tijd in te plannen voor je reis.

Gladheid kan een gevaarlijke situatie veroorzaken voor automobilisten en voetgangers. Daarom is het belangrijk om alert te zijn als er Code Geel is afgekondigd op meerdere plaatsen in Nederland. Wees voorzichtig als je de weg op gaat en plan extra tijd in voor je reis.