Amerikaanse luchthavens ervaren drukste dag ooit tijdens Thanksgiving

Amerikaanse luchthavens ervaren drukste dag ooit tijdens Thanksgiving

De Amerikaanse luchthavens hebben de drukste dag ooit ervaren tijdens Thanksgiving. Volgens de Federal Aviation Administration (FAA) werden er op de meest drukke dag van het jaar meer dan 2,6 miljoen passagiers verwacht.

De drukte was het hoogst in de luchthavens van Atlanta, Dallas/Fort Worth, Los Angeles en Chicago O’Hare. Deze luchthavens verwachtten meer dan 200.000 passagiers per dag.

De drukte was te wijten aan een aantal factoren, waaronder de lage brandstofprijzen, de stijgende populariteit van vliegen en het feit dat veel mensen hun Thanksgiving-vakantie wilden doorbrengen met familie en vrienden.

Om de drukte te verlichten, hebben luchthavens verschillende maatregelen genomen om de reizigerservaring te verbeteren. Veel luchthavens hebben extra personeel ingezet om de lange rijen te verwerken en de veiligheidsprocedures te versnellen. Sommige luchthavens hebben ook extra bagagebanden geïnstalleerd om de bagageafhandeling te verbeteren.

Hoewel de drukte op Thanksgiving een uitdaging voor veel luchthavens was, is het een goed teken voor de luchtvaartindustrie. Het betekent dat er meer mensen zijn die bereid zijn om te reizen en dat er meer mensen zijn die de voordelen van vliegen willen ervaren.