Van der Poel en Vollering verkozen tot Wielrenners van het Jaar

Van der Poel en Vollering verkozen tot Wielrenners van het Jaar

De Nederlandse wielrenners Mathieu van der Poel en Annemiek van Vollering zijn uitgeroepen tot Wielrenners van het Jaar. Van der Poel won de titel voor de tweede keer op rij, terwijl Van Vollering de eerste vrouw is die de titel in ontvangst mag nemen.

Van der Poel heeft een geweldig jaar achter de rug. Hij won onder andere de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast was hij ook succesvol in het mountainbiken, waar hij onder andere wereldkampioen werd.

Van Vollering had ook een geweldig jaar. Ze won onder andere de Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Daarnaast won ze ook het wereldkampioenschap tijdrijden.

De jury bestond uit verschillende wielerjournalisten en -experts die de prestaties van beide renners in het afgelopen jaar hebben beoordeeld. Ze waren het er allemaal over eens dat Van der Poel en Van Vollering de verdienstelijkste renners van het jaar waren.

Het is een geweldige prestatie voor beide renners om de titel Wielrenner van het Jaar te winnen. Ze hebben beide hard gewerkt om hun doelen te bereiken en hun prestaties zijn een inspiratie voor veel andere wielrenners.