Van der Voort mist WK darts na mislukte kwalificatie voor het eerst sinds 2002

Voor het eerst sinds 2002 zal Vincent van der Voort niet deelnemen aan het Wereldkampioenschap Darts. De Nederlandse darter miste de kwalificatie voor het toernooi, dat dit jaar plaatsvindt in Alexandra Palace in Londen.

Van der Voort had als doel om deel te nemen aan het WK, maar hij kon zich niet plaatsen via de Pro Tour Order of Merit. Hij eindigde op de zeventiende plaats, waardoor hij niet in aanmerking kwam voor een van de twaalf plaatsen die beschikbaar waren voor het toernooi.

De Nederlander was teleurgesteld over zijn prestaties, maar hij gaf toe dat hij niet goed genoeg was om zich te kwalificeren. “Ik heb geprobeerd mijn best te doen, maar het was niet genoeg”, zei hij. “Ik heb gewoon niet goed genoeg gespeeld om me te kwalificeren.”

Van der Voort was een van de meest succesvolle spelers op het WK in de afgelopen jaren. Hij bereikte de halve finale in 2014 en de kwartfinale in 2016. Hij was ook de runner-up in 2017 en 2018.

Hoewel Van der Voort teleurgesteld is dat hij niet meedoet aan het WK, is hij vastbesloten om terug te keren naar de top van de dartsport. “Ik ga meer trainen en harder werken om terug te keren naar de top”, zei hij. “Ik wil mezelf bewijzen dat ik nog steeds een van de beste spelers ter wereld ben.”

Van der Voort zal nu proberen zich te kwalificeren voor andere toernooien, zoals de Players Championship Finals en de Grand Slam of Darts. Als hij goed presteert, kan hij zich misschien wel weer plaatsen voor het WK volgend jaar.