Verwachte zware spits vanwege code geel vanwege sneeuw en gladheid vanmiddag

Vanmiddag wordt het een drukke middag op de Nederlandse wegen. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege sneeuw en gladheid. Dit betekent dat er sprake is van een verhoogde kans op gladheid en dat er extra voorzichtigheid geboden is.

Het weerbericht voorspelt dat er vanmiddag flink wat sneeuw zal vallen. Ook is er kans op gladheid door de sneeuw die al op de wegen ligt. Dit betekent dat het extra druk kan worden in de spits.

Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden. Rijd bijvoorbeeld niet te hard en houd voldoende afstand tot andere auto’s. Ook is het verstandig om voorzichtig te zijn bij het invoegen en inhalen.

Verder is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Zorg ervoor dat je auto winterklaar is en controleer of je banden nog voldoende profiel hebben. Ook is het verstandig om een winteruitrusting in je auto te hebben, zoals een sneeuwketting, een shovel en een paar extra warme kledingstukken.

Het is dus belangrijk om extra voorzichtig te zijn vanmiddag tijdens de spits. Door rekening te houden met de weersomstandigheden en goed voorbereid op pad te gaan, kun je een veilige reis maken.