Netanyahu bezoekt Gaza: ‘We zullen de overwinning behalen’

Premier Benjamin Netanyahu heeft donderdag een bezoek gebracht aan de Gazastrook. Hij verklaarde dat Israël de overwinning zal behalen in de strijd tegen de terroristische organisatie Hamas.

Netanyahu’s bezoek was de eerste keer dat een Israëlische premier de Gazastrook bezocht sinds de Israëlische terugtrekking uit Gaza in 2005. Tijdens zijn bezoek sprak hij met Israëlische soldaten die aan de grens staan en bezocht hij een militaire basis.

Netanyahu verklaarde dat Israël “de terroristen in Gaza zal verslaan” en dat het land “de veiligheid van zijn burgers zal verdedigen”. Hij voegde eraan toe dat Israël “de vrede en stabiliteit in de regio zal herstellen”.

Het bezoek van Netanyahu komt na een reeks van escalaties tussen Israël en Hamas. Hamas heeft meerdere raketten afgevuurd op Israël, waarop Israël heeft gereageerd met luchtaanvallen op doelwitten in Gaza.

Netanyahu benadrukte dat Israël “alle opties openhoudt” om de situatie te beheersen. Hij voegde eraan toe dat Israël “alle middelen zal gebruiken om de veiligheid van zijn burgers te waarborgen”.

Het bezoek van Netanyahu aan Gaza is een duidelijk signaal dat Israël bereid is om alle middelen te gebruiken om de veiligheid van zijn burgers te waarborgen. Het is ook een teken dat Israël vastbesloten is om de overwinning te behalen in de strijd tegen Hamas.