Verstappen leidt Abu Dhabi Grand Prix na afweer van Leclerc’s aanvallen | Formule 1

Max Verstappen heeft de Abu Dhabi Grand Prix gewonnen, na een spannende race waarin hij Charles Leclerc’s aanvallen afweerde. De Nederlander begon de race vanaf de tweede positie en kon de leiding nemen vanaf de start.

Het was een spannende race, waarin Leclerc Verstappen meerdere keren probeerde in te halen. De Ferrari-coureur kwam zelfs dichtbij, maar Verstappen bleef sterk en hield de leiding. Uiteindelijk kon hij de race winnen met een voorsprong van 0,7 seconden op Leclerc.

Verstappen was erg tevreden met zijn prestatie. “Het was een geweldige race, ik heb er hard voor gewerkt om deze overwinning te behalen”, zei hij na afloop. “Ik ben blij dat ik mijn teamgenoten en fans heb kunnen laten zien wat ik kan.”

De overwinning betekent dat Verstappen zijn derde overwinning van het seizoen heeft behaald. Hij is daarmee de eerste Nederlandse coureur die drie races in één seizoen wint.

Het was ook een goede dag voor Mercedes, die de constructeurskampioenschappen wonnen. Lewis Hamilton werd tweede, gevolgd door Valtteri Bottas.

Het was een memorabele race voor Verstappen, die zijn derde overwinning van het seizoen behaalde en daarmee de eerste Nederlandse coureur is die drie races in één seizoen wint. Hij heeft laten zien dat hij een waardige concurrent is voor de beste coureurs in de Formule 1.