Michael van Gerwen geeft weinig om historisch hoog gemiddelde: 'Ik vind het geen wonder'

Michael van Gerwen geeft weinig om historisch hoog gemiddelde: ‘Ik vind het geen wonder’

Michael van Gerwen is de meest succesvolle darter ter wereld. Met zijn vele titels en records is hij een van de meest gerespecteerde spelers in de sport. Maar de Nederlander geeft weinig om historisch hoge gemiddeldes.

In een recent interview zei Van Gerwen dat hij niet zo geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn gemiddelde. “Ik ben meer geïnteresseerd in het winnen van toernooien en titels,” zei hij. “Het gemiddelde is niet zo belangrijk voor mij.”

Van Gerwen heeft een gemiddelde van 102,9, wat het hoogste gemiddelde ooit is. Maar hij is niet geïnteresseerd in het verbeteren van dit record. “Ik vind het geen wonder,” zei hij. “Het is moeilijk om je gemiddelde te verbeteren als je al zo hoog scoort.”

Van Gerwen is meer geïnteresseerd in het winnen van toernooien en titels. Hij heeft al meer dan 100 toernooien gewonnen, waaronder de wereldkampioenschappen in 2013, 2014, 2017 en 2019. Hij heeft ook de Premier League gewonnen in 2013, 2016, 2018 en 2019.

Van Gerwen is een van de meest succesvolle darters ter wereld en hij heeft een lange lijst met prestaties. Maar hij geeft weinig om zijn historisch hoge gemiddelde. Hij wil gewoon winnen en zichzelf blijven verbeteren.