PSV-trainer Bosz reageert op Bakayoko's ontsnapping aan rood en schorsing: 'Stom van hem'

PSV-trainer Bosz reageert op Bakayoko’s ontsnapping aan rood en schorsing: ‘Stom van hem’

PSV-trainer Peter Bosz heeft gereageerd op de ontsnapping van Tiemoue Bakayoko aan een rode kaart en schorsing. De Franse middenvelder had in de tweede helft van de wedstrijd tegen Willem II een overtreding begaan en werd daarvoor bestraft met een gele kaart. Bakayoko had echter al eerder in de wedstrijd een gele kaart gekregen en zou daarom met rood moeten worden bestraft.

De arbiter had echter niet door dat Bakayoko al eerder een gele kaart had gekregen, waardoor hij de rode kaart niet kon uitdelen. Bosz was niet blij met de situatie en zei: “Het is stom van Bakayoko dat hij niet naar de bank is gegaan toen hij de tweede gele kaart kreeg. Als hij dat wel had gedaan, had hij niet geschorst hoeven worden voor de volgende wedstrijd.”

Bosz benadrukte ook dat het belangrijk is dat spelers zich aan de regels houden. “Het is belangrijk dat spelers zich aan de regels houden en respectvol zijn tegenover de scheidsrechter. Als ze dat niet doen, kunnen ze hun teamgenoten in moeilijke situaties brengen.”

Het incident heeft ervoor gezorgd dat Bakayoko voor de volgende wedstrijd geschorst is. Bosz benadrukte dat het belangrijk is dat spelers hun verantwoordelijkheid nemen en respectvol zijn tegenover de scheidsrechter.