Azerbeidzjan streeft naar vrede met Armenië zonder bemiddeling
Azerbeidzjan en Armenië hebben al jarenlang een gespannen verhouding. De twee landen zijn al decennia in geschillen verwikkeld over het gebied Nagorno-Karabach, dat door Armenië wordt bezet. Hoewel de regeringen van beide landen al lange tijd proberen om een vredesakkoord te bereiken, is er nog steeds geen vrede.
Recentelijk heeft Azerbeidzjan aangekondigd dat het geen buitenlandse bemiddeling meer nodig heeft om een vredesakkoord met Armenië te bereiken. Het land streeft naar directe onderhandelingen met Armenië, zonder de hulp van derde partijen.
De Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om de situatie in Nagorno-Karabach te respecteren en te erkennen. Hij benadrukte dat Azerbeidzjan zich inzet voor een vreedzame oplossing van het conflict, maar dat het land niet langer bereid is om buitenlandse bemiddeling te accepteren.
De Azerbeidzjaanse regering is van mening dat de vredesonderhandelingen tussen Armenië en Azerbeidzjan alleen maar vertraagd worden door buitenlandse bemiddeling. De regering gelooft dat directe onderhandelingen tussen de twee landen de beste manier zijn om tot een vredesakkoord te komen.
Azerbeidzjan en Armenië hebben al verschillende pogingen gedaan om tot een vredesakkoord te komen, maar tot nu toe zonder succes. Het is daarom belangrijk dat de twee landen hun verschillen op een constructieve manier proberen op te lossen, zonder buitenlandse bemiddeling. Alleen zo kunnen de twee landen eindelijk tot een vredesakkoord komen.