Handbalsters van Nederland winnen met kleine marge van Hongarije in voorbereiding op WK

De Nederlandse handbalsters hebben afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning behaald tegen Hongarije. Het was de laatste wedstrijd voor de Oranje Leeuwinnen in de voorbereiding op het WK dat volgende maand in Japan plaatsvindt.

De wedstrijd begon spannend, met een kleine voorsprong voor Nederland. Maar al snel nam de voorsprong toe. Na rust stond het 25-21 voor Nederland, maar Hongarije kwam terug in de wedstrijd. Uiteindelijk werd het 28-27 voor Nederland.

De overwinning is belangrijk voor Nederland, omdat het een goede voorbereiding is op het WK. De Oranje Leeuwinnen hebben nu een goed gevoel over hun prestaties en zijn klaar om hun beste beentje voor te zetten in Japan.

De coach van Nederland, Helle Thomsen, was tevreden met de prestaties van haar team. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld en hebben hard gewerkt om deze overwinning te behalen. We hebben nog wat werk te doen voordat we naar Japan gaan, maar ik ben tevreden met wat we tot nu toe hebben bereikt”, aldus Thomsen.

Het WK begint op 30 november en Nederland speelt haar eerste wedstrijd op 1 december tegen Zweden. De Oranje Leeuwinnen zullen hun beste beentje voorzetten om de titel te winnen en de trots van Nederland te verdedigen.