Michael van Gerwen scoort recordgemiddelde in Minehead-dartswedstrijd

Michael van Gerwen, de Nederlandse darter, heeft een recordgemiddelde gescoord in de dartswedstrijd in Minehead. Hij won de wedstrijd met een gemiddelde van maar liefst 123,40 punten per beurt. Dit is het hoogste gemiddelde dat ooit is gescoord in een dartswedstrijd.

Van Gerwen was de topfavoriet voor de wedstrijd en hij heeft zijn status als beste darter ter wereld meer dan waargemaakt. Met zijn recordgemiddelde heeft hij een duidelijk statement gemaakt dat hij de beste is.

In de finale versloeg Van Gerwen de Zweedse darter Dennis Nilsson met 6-2. Hij begon sterk met een gemiddelde van 114,50 punten per beurt in de eerste vier legs. Daarna ging hij nog een stap verder en scoorde hij een gemiddelde van 124,50 punten per beurt in de volgende vier legs.

Van Gerwen was duidelijk tevreden met zijn prestatie. “Ik ben blij dat ik dit record heb gebroken en ik ben erg trots op mijn prestatie”, zei hij na afloop. “Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken en ik ben blij dat ik het resultaat heb laten zien.”

Met deze overwinning heeft Van Gerwen laten zien dat hij de beste darter ter wereld is. Hij heeft een duidelijk statement gemaakt dat hij niet alleen de beste is, maar ook dat hij steeds beter wordt.