Aantal EU-burgers dat door het VK is geweigerd vervijfvoudigd sinds Brexit

Aantal EU-burgers dat door het VK is geweigerd vervijfvoudigd sinds Brexit

Brexit heeft een grote impact gehad op het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen heeft het land zijn lidmaatschap van de Europese Unie opgezegd, maar het heeft ook een toename gezien in het aantal EU-burgers dat door het VK is geweigerd. Volgens cijfers van de Britse regering is het aantal EU-burgers dat door het VK is geweigerd vervijfvoudigd sinds Brexit.

In 2019 werden er meer dan 20.000 EU-burgers geweigerd bij de grens. Dit is een stijging van meer dan 5.000 in vergelijking met 2018. De meeste weigeringen werden gedaan bij de luchthavens van Londen Heathrow en Gatwick, waar meer dan 15.000 EU-burgers werden geweigerd.

De Britse regering zegt dat deze toename te wijten is aan de strengere regels die zijn ingesteld na Brexit. De regels stellen dat EU-burgers een geldig visum nodig hebben om het land binnen te komen. Ook moeten ze aantonen dat ze voldoende financiële middelen hebben om hun verblijf in het VK te kunnen betalen.

De Britse regering zegt dat deze maatregelen ervoor zorgen dat alleen degenen die legaal naar het VK komen, toegelaten worden. Maar sommige critici zeggen dat deze maatregelen te streng zijn en dat ze een negatief effect hebben op de economie van het land.

Het is duidelijk dat de Brexit een grote impact heeft gehad op het Verenigd Koninkrijk en de EU-burgers die naar het land willen reizen. Het aantal EU-burgers dat door het VK is geweigerd is vervijfvoudigd sinds Brexit en dit is een duidelijk teken van de veranderingen die Brexit met zich meebrengt.