Bagnaia leidt het beslissende MotoGP-weekend, Martín volgt op de tweede plaats

Fabio Bagnaia heeft het beslissende MotoGP-weekend in Valencia aangevoerd. De Italiaanse coureur van Ducati was de snelste in de kwalificatie, waardoor hij de pole position veroverde voor de Grand Prix van Valencia. Hij werd gevolgd door Joan Mir, die tweede werd, en Maverick Viñales, die derde werd.

De Grand Prix van Valencia was het laatste evenement van het MotoGP-seizoen 2020. Bagnaia had al eerder dit seizoen een podiumplaats behaald, maar dit was zijn eerste pole position. Hij begon de race met een voorsprong van 0,3 seconden op Mir, maar de Spanjaard slaagde erin om de leiding te nemen in de tweede ronde.

Bagnaia kon Mir echter inhalen in de vierde ronde en nam de leiding weer over. Hij reed vervolgens een solide race en behield de leiding tot aan de finish. Mir werd tweede en Viñales derde.

Het was een belangrijke overwinning voor Bagnaia, omdat hij nu eerste staat in het kampioenschap met een voorsprong van vier punten op Mir. Het is nog steeds mogelijk dat Mir de titel wint, maar Bagnaia heeft nu een goede kans om de titel te winnen.

Het was ook een goed weekend voor Álex Martín, die vierde werd in de race. De Spaanse coureur van KTM had al eerder dit seizoen een podiumplaats behaald, maar dit was zijn beste resultaat tot nu toe.

Het was een spannend weekend in Valencia, waarin Bagnaia het beslissende MotoGP-weekend aanvoerde. Mir volgde op de tweede plaats en Martín op de vierde plaats. Het kampioenschap is nog steeds open, maar Bagnaia heeft nu een goede kans om de titel te winnen.