Willem II rekent af met Jong Ajax na opmerkelijke wissel van trainer Hofland

Willem II heeft maandag een nipte overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers wonnen na een opvallend vroege wissel van spits Jizz Hornkamp met 1-2 op bezoek bij Jong Ajax.

Hornkamp werd op De Toekomst al na 27 minuten gewisseld door coach Kevin Hofland. Toen de Willem II-aanvaller het bord met zijn nummer omhoog zag gaan, liep hij in een rechte lijn naar de kleedkamer en smeet hij een deur hard achter zich dicht.

Op het moment van de wissel van Hornkamp stond Willem II met 1-0 achter door een doelpunt van Sontje Hansen. De aanvaller schoot de bal in de 21e minuut achter Willem II-doelman Kostas Lamprou, die tussen 2017 en 2019 onder contract stond bij Ajax.

Na rust kreeg Hofland zijn gelijk met de wissel van Hornkamp. Diens vervanger Jeremy Bokila tekende met een fraaie schuiver voor de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd maakte Lucas Woudenberg het winnende doelpunt voor de club uit Tilburg.

Door de 1-2-overwinning maakt Willem II een sprong op de ranglijst. De ploeg van Hofland passeert Almere City, Jong AZ en Roda JC en staat vijfde in de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax is na dertien wedstrijden de nummer dertien op de ranglijst.

Voor gebruikers van de app: tik op bovenstaande tweet om de vroege wissel van Jizz Hornkamp te bekijken.