Na 16 jaar keert bultrug 'Dutchy' terug naar Nederland

Na 16 jaar keert bultrug ‘Dutchy’ terug naar Nederland

Na 16 jaar is er eindelijk goed nieuws voor de Nederlandse kustbewoners: de bultrugwalvis ‘Dutchy’ is terug in Nederland. Dutchy, die in 2003 voor het eerst werd gespot in de Noordzee, is een van de meest bijzondere bewoners van onze kust.

De terugkeer van Dutchy is een grote opluchting voor de Nederlandse wetenschappers. Na 16 jaar afwezigheid was er veel zorg over de toekomst van Dutchy. Er werd gevreesd dat hij nooit meer zou terugkeren. Maar gelukkig is Dutchy nu terug in Nederland en is hij gezond en wel.

De wetenschappers hebben Dutchy gevolgd tijdens zijn reis en ontdekten dat hij veel verder heeft gereisd dan verwacht. Hij heeft meer dan 10.000 kilometer afgelegd, waarvan de meeste in de Atlantische Oceaan. Dutchy heeft zelfs de kusten van Groenland en Canada aangedaan.

De wetenschappers hopen dat Dutchy zich nu in Nederland gaat vestigen. Door zijn terugkeer krijgen we meer inzicht in het leven van deze bijzondere walvissoort. Daarnaast is Dutchy een belangrijke toeristische attractie voor de Nederlandse kustbewoners.

We hopen dat Dutchy zich hier thuis voelt en dat hij nog vele jaren bij ons kan blijven. We wensen hem een lang en gelukkig leven toe!