Verdachte OGC Nice-verdediger gearresteerd wegens ‘verheerlijken van terrorisme’

De Franse politie heeft een verdachte gearresteerd in verband met vermeende verheerlijking van terrorisme. De verdachte is een verdediger van de Franse voetbalclub OGC Nice, Andy Pelmard.

Volgens de Franse autoriteiten heeft Pelmard een aantal berichten op sociale media geplaatst waarin hij terrorisme verheerlijkt. Hij zou ook een foto hebben gepost waarin hij een T-shirt draagt met de afbeelding van een bekende terrorist.

De politie heeft Pelmard gearresteerd en hem verhoord over de vermeende verheerlijking van terrorisme. OGC Nice heeft ook een verklaring uitgegeven waarin ze zeggen dat ze de situatie nauwlettend volgen en dat ze de juiste maatregelen zullen nemen als de beschuldigingen tegen Pelmard waar blijken te zijn.

Het is belangrijk om te benadrukken dat terrorisme nooit getolereerd moet worden. Het is een misdaad die niet alleen de veiligheid van mensen in gevaar brengt, maar ook de rechtsstaat en de democratie ondermijnt. Daarom is het belangrijk dat iedereen die betrokken is bij terrorisme of ermee sympathiseert, wordt gestraft.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat iedereen die verdacht wordt van het verheerlijken van terrorisme, onschuldig is totdat zijn schuld bewezen is. Het is aan de rechtbank om te beoordelen of de beschuldigingen tegen Pelmard waar zijn of niet.