Van Eijk maakt fout in Rome: 'Vorige week was ik de held, nu de sukkel'

Van Eijk maakt fout in Rome: ‘Vorige week was ik de held, nu de sukkel’

Van Eijk maakt fout in Rome: ‘Vorige week was ik de held, nu de sukkel’

De Nederlandse voetballer Matthijs de Ligt heeft een moeilijke week achter de rug. Afgelopen zondag was hij de held van het veld tijdens de Champions League-finale tussen Ajax en Tottenham Hotspur. Maar afgelopen woensdag maakte hij een fout die hem duur kwam te staan.

De Ligt speelde met zijn club Juventus in de Italiaanse Super Cup tegen AC Milan. In de tweede helft maakte hij een fout waardoor AC Milan op voorsprong kwam. Het bleek uiteindelijk de winnende goal te zijn.

De Ligt was erg teleurgesteld na de wedstrijd. “Vorige week was ik nog de held, nu ben ik de sukkel”, zei hij tegen de pers. “Ik had beter moeten spelen en de fout niet gemaakt. Ik ben gewoon heel teleurgesteld.”

Hoewel De Ligt teleurgesteld is over zijn fout, is hij er niet minder om gaan voetballen. Hij blijft hard werken om beter te worden en om zichzelf te verbeteren.

De Ligt is een voorbeeld voor veel jonge voetballers. Hij laat zien dat het oké is om fouten te maken, maar dat je er ook iets van kunt leren. Als je hard werkt en je blijft focussen op je doelen, kun je uiteindelijk succesvol zijn.