Helmert Woudenberg (78), acteur en regisseur, is overleden

Helmert Woudenberg (78), acteur en regisseur, is overleden

Helmert Woudenberg (78), een bekende Nederlandse acteur en regisseur, is vandaag overleden. Helmert was een veelzijdige artiest die vele rollen heeft gespeeld in films, televisieseries en theaterstukken. Hij was een begaafd acteur met een grote liefde voor het theater.

Helmert begon zijn carrière als acteur in de jaren zeventig. Hij speelde in verschillende films, waaronder de klassieker ‘De Aanslag’ uit 1982. Ook speelde hij in de televisieserie ‘De Kist’ en was hij te zien in verschillende theaterstukken.

Naast acteren was Helmert ook een begaafd regisseur. Hij regisseerde meerdere films, waaronder ‘De Aanslag’ en ‘De Kist’. Ook regisseerde hij verschillende theaterstukken, waaronder ‘Het Leven van een Loser’ en ‘De Verloren Zoon’.

Helmert was een veelgeprezen artiest die veel bekendheid genoot in Nederland. Hij heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Kalf voor Beste Acteur in 1983.

Met zijn dood verliest Nederland een begaafd acteur en regisseur. We zullen Helmert Woudenberg missen en herinneren hem als een begaafd artiest met een grote liefde voor het theater.