Vanaf April 2021: Toeristenbetaling voor Toegang tot Venetië

Vanaf April 2021: Toeristenbetaling voor Toegang tot Venetië

Vanaf 1 april 2021 zal toeristen die Venetië bezoeken een betaling moeten doen om toegang te krijgen tot de stad. Deze nieuwe toeristenbetaling is bedoeld om de stad te beschermen tegen overtoerisme en de schade die het veroorzaakt.

De toeristenbetaling is een belasting die toeristen moeten betalen om de stad te bezoeken. Het bedrag dat toeristen moeten betalen is afhankelijk van de duur van hun verblijf. Toeristen die minder dan 24 uur in Venetië blijven, zullen €3 moeten betalen. Toeristen die langer dan 24 uur in Venetië blijven, zullen €6 moeten betalen.

Deze nieuwe toeristenbetaling is bedoeld om de stad te beschermen tegen overtoerisme. Venetië is een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld, maar het heeft ook te lijden onder de gevolgen van overtoerisme. Door deze nieuwe toeristenbetaling wordt gehoopt dat het aantal toeristen dat naar Venetië komt, gereguleerd wordt.

De opbrengsten van de toeristenbetaling zullen worden gebruikt om de stad te helpen bij het herstel van de schade die is veroorzaakt door overtoerisme. De opbrengsten zullen ook worden gebruikt om de infrastructuur in Venetië te verbeteren en om de lokale bevolking te helpen bij het behoud van hun culturele erfgoed.

Hoewel het invoeren van een toeristenbetaling een effectieve manier is om overtoerisme tegen te gaan, zijn er ook andere manieren waarop de stad kan worden beschermd. De stad heeft bijvoorbeeld ook maatregelen genomen om het aantal cruiseschepen dat de stad bezoekt te beperken.

Het invoeren van een toeristenbetaling is een belangrijke stap voor Venetië om overtoerisme tegen te gaan en de schade die het veroorzaakt. Toeristen die naar Venetië reizen, moeten zich ervan bewust zijn dat ze vanaf 1 april 2021 een toeristenbetaling moeten betalen om toegang tot de stad te krijgen.