Controle van Tracklimits door AI-ondersteuning voor Formule 1-stewards in Abu Dhabi

De Formule 1-race in Abu Dhabi heeft een nieuwe technologie geïntroduceerd die de controle van tracklimits door stewards vergemakkelijkt. Deze technologie, AI-ondersteuning voor stewards, is ontwikkeld om stewards te helpen bij het bepalen of coureurs de tracklimits overschrijden.

De AI-ondersteuning voor stewards maakt gebruik van een combinatie van kunstmatige intelligentie, computer vision en geavanceerde 3D-modellering om de tracklimits te bewaken. De technologie analyseert de positie van de auto’s op het circuit en vergelijkt deze met de gegevens uit de 3D-modellering. Als een coureur de tracklimits overschrijdt, wordt dit onmiddellijk gemeld aan de stewards.

De AI-ondersteuning voor stewards is ontwikkeld door het Abu Dhabi Racing Team in samenwerking met de Formule 1-organisatie. Het systeem is getest tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi en heeft bewezen dat het effectief is in het controleren van tracklimits.

De AI-ondersteuning voor stewards is een belangrijke stap vooruit in de sport. Het vergemakkelijkt het proces voor stewards, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan andere taken. Het systeem zal ook helpen om de veiligheid van coureurs te verbeteren, omdat het hen helpt om de tracklimits te volgen.

Het AI-ondersteuningssysteem voor stewards in Abu Dhabi is een belangrijke stap vooruit in de sport. Het vergemakkelijkt het proces voor stewards en helpt om de veiligheid van coureurs te verbeteren. Het systeem is getest tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi en heeft bewezen dat het effectief is in het controleren van tracklimits.