Groningse Oldambt: Inspectie verwijdert tientallen dieren uit vervuilde opvang

Groningse Oldambt: Inspectie verwijdert tientallen dieren uit vervuilde opvang

Het Groningse Oldambt heeft een inspectie uitgevoerd waarbij tientallen dieren uit een vervuilde opvang zijn verwijderd. De dieren waren in slechte conditie en er werd een ongezonde omgeving aangetroffen.

De dieren werden verzorgd door een particulier die zich bezighield met de opvang van huisdieren. De inspectie constateerde dat de dieren niet goed verzorgd werden en dat er onhygiënische omstandigheden heersten. Er was bijvoorbeeld te weinig ruimte voor de dieren, er was onvoldoende voedsel en er waren geen goede hygiënische voorzieningen.

De inspectie heeft alle dieren uit de opvang verwijderd en in veiligheid gebracht. De dieren zijn overgebracht naar verschillende asielen in de regio. De inspectie heeft ook maatregelen getroffen om te voorkomen dat de opvang weer wordt geopend.

De inspectie heeft ook aangifte gedaan tegen de eigenaar van de opvang. Hij wordt ervan verdacht dat hij de dieren niet goed heeft verzorgd en dat hij de hygiënische omstandigheden niet in orde heeft gehouden.

Het Groningse Oldambt roept iedereen op om goed op te letten bij het kiezen van een opvang voor huisdieren. Zorg ervoor dat je een betrouwbare en goed georganiseerde opvang kiest. Controleer of de opvang voldoet aan alle hygiënische en diervriendelijke eisen. Alleen zo kun je ervoor zorgen dat je huisdier in goede handen is.