Jan Ullrich, Winnaar van de Tour de France, bekent Gebruik van Doping: 'Ik Voel me Schuldig'

Jan Ullrich, Winnaar van de Tour de France, bekent Gebruik van Doping: ‘Ik Voel me Schuldig’

Jan Ullrich, de winnaar van de Tour de France in 1997, heeft bekend gemaakt dat hij gebruik heeft gemaakt van doping. In een interview met de Duitse krant Bild am Sonntag, zei Ullrich: “Ik voel me schuldig. Ik heb verkeerde beslissingen genomen en ik heb er spijt van.”

Ullrich gaf toe dat hij gebruik had gemaakt van bloedtransfusies en het middel EPO. Hij zei dat hij deze middelen gebruikte om zijn prestaties te verbeteren. Ullrich verontschuldigde zich voor zijn daden en zei dat hij niet had verwacht dat de gevolgen zo ernstig zouden zijn.

Ullrich was een van de meest succesvolle wielrenners uit de geschiedenis. Hij won de Tour de France in 1997 en werd twee keer tweede in 1998 en 2000. Maar in 2006 werd hij betrapt op dopinggebruik en werd hij voor twee jaar geschorst. Na zijn schorsing bleef Ullrich actief in de sport, maar hij kon nooit meer dezelfde prestaties leveren als voorheen.

Het bekennen van dopinggebruik door Jan Ullrich is een schok voor de sportwereld. Het is een duidelijk signaal dat doping niet getolereerd wordt en dat er harde maatregelen genomen moeten worden om te voorkomen dat atleten doping gebruiken.