Duitsland als organisator van het EK voelt zich nog steeds als een slachtoffer: ‘Het is tijd om uit de slachtofferrol te stappen’

Het Duitse voetbalteam heeft de laatste jaren veel successen geboekt, waaronder het winnen van de Wereldbeker in 2014. Maar als het gaat om het organiseren van het Europees Kampioenschap (EK), voelt Duitsland zich nog steeds als een slachtoffer.

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft aangekondigd dat ze niet meer zullen solliciteren naar het organiseren van het EK. Dit komt omdat Duitsland al twee keer eerder heeft geprobeerd om het EK te organiseren, maar beide keren werd hun aanvraag afgewezen.

Volgens de DFB-voorzitter Reinhard Grindel is het tijd om uit de slachtofferrol te stappen. Hij zegt dat Duitsland meer moet doen om zichzelf te promoten als een land dat in staat is om een succesvol EK te organiseren. Hij benadrukt dat Duitsland een van de meest ervaren voetbalnaties ter wereld is en dat ze de middelen en infrastructuur hebben om een geslaagd EK te organiseren.

Om de kans op het organiseren van het EK te vergroten, heeft de DFB ook aangekondigd dat ze samenwerken met andere Europese voetbalbonden om hun kennis en ervaring te delen. Ze willen ook investeren in de opleiding van trainers en spelers, zodat ze beter voorbereid zijn op toekomstige EK’s.

Duitsland is al jarenlang een van de meest succesvolle voetbalnaties ter wereld. Maar als het gaat om het organiseren van het EK, voelt Duitsland zich nog steeds als een slachtoffer. Daarom is het tijd voor Duitsland om uit de slachtofferrol te stappen en meer te doen om zichzelf te promoten als een land dat in staat is om een succesvol EK te organiseren.