'Messi in shock na rellen in Maracanã: Tragedie had kunnen voorkomen worden'

‘Messi in shock na rellen in Maracanã: Tragedie had kunnen voorkomen worden’

Lionel Messi was in shock na de rellen die vorige week plaatsvonden in het Maracanã stadion in Rio de Janeiro. De voetbalwedstrijd tussen de lokale club Flamengo en Fluminense werd afgebroken na een massale vechtpartij tussen de supporters. Er vielen twee doden en meer dan tien gewonden.

De Argentijnse voetballer, die als één van de beste spelers ter wereld wordt beschouwd, was geschokt door de gebeurtenissen. “Het is een tragedie die had kunnen worden voorkomen”, zei hij. “Het is verschrikkelijk om te zien dat mensen hun leven verliezen door gewelddadige conflicten.”

Messi benadrukte dat er meer moet worden gedaan om dit soort situaties te voorkomen. Hij pleitte voor meer maatregelen om het geweld tegen te gaan, zoals het verhogen van de veiligheid in stadions en het versterken van de straffen voor degenen die betrokken zijn bij vechtpartijen.

De voetballer riep ook op tot meer respect tussen supporters. “We moeten een cultuur van respect creëren, waarin iedereen zich veilig voelt om naar een wedstrijd te gaan”, zei hij. “We moeten ons allemaal realiseren dat het gaat om sport en niet om geweld.”

Het incident in het Maracanã stadion toont aan dat er meer moet worden gedaan om gewelddadige conflicten te voorkomen. Messi’s oproep voor meer respect en veiligheid is een belangrijke stap in de goede richting.