Aantal doden en vermisten na aardverschuiving in Alaska

Aantal doden en vermisten na aardverschuiving in Alaska

Afgelopen week heeft een aardverschuiving plaatsgevonden in Alaska. De ramp heeft een enorme schade aangericht in de stad Anchorage en de omgeving. Er zijn tot nu toe meer dan twintig mensen dood of vermist.

De aardverschuiving vond plaats op 30 september, toen een aardbeving met een kracht van 7,0 op de schaal van Richter plaatsvond. De beving was de sterkste die Alaska in meer dan vier decennia heeft meegemaakt. Het epicentrum lag ongeveer tien kilometer ten noordoosten van Anchorage.

De schade die de beving heeft veroorzaakt is enorm. Er zijn gebouwen ingestort, wegen zijn geblokkeerd, er is stroomuitval en er zijn gaslekken. De autoriteiten hebben mensen opgeroepen om binnen te blijven en hun huizen te verlaten als dat nodig is.

Ondanks de ernst van de situatie, zijn er tot nu toe gelukkig geen dodelijke slachtoffers gemeld. Er zijn echter meer dan twintig mensen vermist na de aardverschuiving. De autoriteiten zoeken naar de vermisten, maar de zoektocht is moeilijk omdat veel gebieden nog steeds onbereikbaar zijn.

De autoriteiten hebben ook opgeroepen tot vrijwilligerswerk om te helpen bij het herstel van de schade die door de aardverschuiving is veroorzaakt. Er zijn al veel mensen die hun hulp hebben aangeboden, waaronder veel vrijwilligers uit Anchorage en andere delen van Alaska.

De autoriteiten hebben ook gevraagd om financiƫle steun voor de slachtoffers van de aardverschuiving. Er zijn al veel donaties binnengekomen vanuit de hele wereld, waaronder veel geld en goederen.

Het is een verschrikkelijke tragedie voor de mensen in Alaska, maar we hopen dat er snel hulp komt voor de slachtoffers en dat de vermiste personen veilig worden teruggevonden.