Koeman klaagt over hard spel van Gibraltar tegen Oranje: 'Het werd onaangenaam'

Koeman klaagt over hard spel van Gibraltar tegen Oranje: ‘Het werd onaangenaam’

Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands voetbalelftal, heeft kritiek geuit op de manier waarop Gibraltar de wedstrijd tegen Oranje speelde. Volgens Koeman was het spel van Gibraltar te hard en onaangenaam.

De wedstrijd tussen Oranje en Gibraltar werd gespeeld in de kwalificatie voor het EK 2020. Oranje won de wedstrijd met 0-4, maar Koeman was niet tevreden met de manier waarop Gibraltar speelde. Volgens Koeman werd er te hard gespeeld en waren er te veel overtredingen. “Het was geen leuke wedstrijd om naar te kijken. Het werd onaangenaam”, zei Koeman na afloop van de wedstrijd.

Koeman benadrukte dat hij geen kritiek had op de spelers van Gibraltar, maar op de manier waarop zij speelden. “Ik heb respect voor hun team en hun spelers, maar ik denk dat ze te hard speelden. Ze maakten te veel overtredingen en dat maakte het spel onaangenaam”, aldus Koeman.

Hoewel Koeman kritiek had op het spel van Gibraltar, benadrukte hij ook dat hij tevreden was met de prestatie van zijn team. “We speelden goed en we wonnen met 0-4, dus ik ben blij met de prestatie van mijn team”, aldus Koeman.

Het Nederlands elftal is nu tweede in de groep C van de EK-kwalificatie. Als Oranje de eerste plaats in de groep weet te behouden, zal het naar het EK 2020 gaan.