Controle van maaltijdbezorgers wegens vermoedelijke kartelvorming

De laatste tijd zijn er veel geruchten over vermoedelijke kartelvorming bij maaltijdbezorgers. De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft daarom besloten om een onderzoek in te stellen naar deze geruchten.

De ACM heeft maaltijdbezorgers gevraagd om informatie te verstrekken over hun bedrijfsvoering. De ACM wil weten of de maaltijdbezorgers samenwerken om de prijzen te beïnvloeden, waardoor consumenten minder keuze hebben.

Het onderzoek is bedoeld om te bepalen of er sprake is van kartelvorming. Als er inderdaad sprake is van kartelvorming, zal de ACM maatregelen nemen om de concurrentie te herstellen.

De ACM heeft aangekondigd dat het onderzoek nog enkele maanden zal duren. In de tussentijd is het belangrijk dat consumenten hun rechten kennen. Als consumenten denken dat er sprake is van kartelvorming, kunnen ze een klacht indienen bij de ACM.

Het is belangrijk dat consumenten hun rechten kennen, omdat kartelvorming schadelijk kan zijn voor consumenten. Kartelvorming kan leiden tot hogere prijzen en minder keuze. Daarom is het belangrijk dat de ACM de vermoedelijke kartelvorming onderzoekt. Als er inderdaad sprake is van kartelvorming, zal de ACM maatregelen nemen om de concurrentie te herstellen.