Arrestaties na vermoedelijke huurmoordpoging op Spaanse ex-politicus

Arrestaties na vermoedelijke huurmoordpoging op Spaanse ex-politicus

De Spaanse politie heeft vier personen gearresteerd in verband met een vermoedelijke huurmoordpoging op een voormalig Spaanse politicus. De verdachten zijn gearresteerd na een onderzoek dat werd uitgevoerd door de politie van de regio Valencia.

De verdachten zouden betrokken zijn geweest bij een poging om de voormalige politicus, die ook een advocaat is, te vermoorden. De politicus werd op 24 januari aangevallen in zijn kantoor in Valencia. Hij werd geschoten met een pistool en raakte gewond.

De politie heeft de verdachten gearresteerd na een onderzoek dat meer dan twee maanden duurde. De verdachten worden ervan verdacht dat ze betrokken waren bij de poging tot moord. Ze worden ook verdacht van het aanbieden van geld om de moord te laten plaatsvinden.

De politie gelooft dat de aanslag is gepleegd door een criminele organisatie die actief is in de regio Valencia. De verdachten worden gezien als leden van deze organisatie.

De politicus is naar verluidt inmiddels hersteld van zijn verwondingen. Hij heeft nog geen commentaar gegeven op de arrestaties. De politie blijft onderzoek doen naar de zaak en er wordt verwacht dat er meer arrestaties zullen volgen.