Wajongers Ontheven van Gemeentelijke en Waterschapsbelasting

en

De Wajong is een regeling van de overheid voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze regeling biedt mensen met een arbeidsbeperking financiƫle ondersteuning, zodat zij toch kunnen meedoen in de samenleving. Ook krijgen Wajongers vaak een vermindering van gemeentelijke en waterschapsbelastingen.

In sommige gemeenten en waterschappen worden Wajongers ontheven van gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Dit betekent dat Wajongers geen belasting hoeven te betalen voor diensten zoals afvalinzameling, rioolreiniging, wegenonderhoud en waterbeheer. Deze belastingvermindering is bedoeld om Wajongers te helpen bij het opbouwen van een financiƫle buffer, zodat zij zich niet druk hoeven te maken over de kosten van deze diensten.

Het is belangrijk om te weten dat deze belastingvermindering alleen geldt voor Wajongers die in de desbetreffende gemeente of waterschap wonen. Ook is het belangrijk om te weten dat deze vermindering niet geldt voor andere belastingen zoals inkomstenbelasting, vermogensbelasting of erfbelasting.

Als u meer wilt weten over deze belastingvermindering voor Wajongers, kunt u contact opnemen met uw gemeente of waterschap. Zij kunnen u meer informatie geven over de regeling en wat u moet doen om in aanmerking te komen voor de vermindering. Ook kunt u contact opnemen met het UWV, waar u meer informatie kunt krijgen over de Wajong en de regeling.