Brazilië bereikt hoogste temperatuur ooit gemeten: bijna 45 graden

Brazilië bereikt hoogste temperatuur ooit gemeten: bijna 45 graden

Brazilië heeft de hoogste temperatuur ooit gemeten bereikt. Volgens de Braziliaanse meteorologische dienst heeft het land een temperatuur van bijna 45 graden Celsius bereikt. Deze temperatuur werd gemeten in de stad Novo Progresso, die zich in de noordelijke staat Pará bevindt.

Deze extreme hitte is een gevolg van een warmtegolf die het land al meerdere weken teistert. Deze warmtegolf is veroorzaakt door een krachtige luchtstroom uit het noordoosten, waardoor er warme lucht naar Brazilië wordt geblazen.

De hoge temperaturen hebben grote gevolgen voor Brazilië. Er zijn veel mensen die last hebben van de hitte, vooral ouderen en kinderen. Er zijn ook meldingen van branden en bosbranden in verschillende delen van het land.

Om deze extreme hitte te bestrijden, heeft de Braziliaanse overheid verschillende maatregelen genomen. Zo hebben ze de bevolking opgeroepen om binnen te blijven, zoveel mogelijk water te drinken en de airconditioning te gebruiken. Ook hebben ze de scholen gesloten en hebben ze verschillende overheidsdiensten gestopt met hun werk.

Hoewel de Braziliaanse overheid probeert de situatie onder controle te houden, is het duidelijk dat er meer moet gebeuren om deze extreme hitte te bestrijden. Er moet meer aandacht worden besteed aan klimaatverandering en er moeten maatregelen worden genomen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Alleen dan kan Brazilië deze extreme hitte aan.