Mendy eist miljoenen aan onbetaald loon van Manchester City na vrijspraak

Mendy eist miljoenen aan onbetaald loon van Manchester City na vrijspraak

Mendy eist miljoenen aan onbetaald loon van Manchester City na vrijspraak

De Franse voetballer Benjamin Mendy heeft een claim ingediend bij de rechtbank van Manchester tegen Manchester City. Hij stelt dat hij miljoenen aan onbetaald loon is verschuldigd door de club. De claim is gebaseerd op een vrijspraak die Mendy kreeg van de Engelse voetbalbond (FA) voor het overtreden van de regels rondom het verzenden van berichten via sociale media.

Mendy werd in juni 2019 door de FA veroordeeld voor het verzenden van een bericht op Twitter waarin hij een andere speler beledigde. De voetballer werd veroordeeld tot een boete van £50.000 en een schorsing van twee wedstrijden. Mendy ging in beroep tegen de veroordeling, maar de FA weigerde dit.

Na een lange strijd heeft Mendy uiteindelijk gelijk gekregen en is hij vrijgesproken door de FA. Volgens de voetballer had Manchester City hem moeten betalen tijdens zijn schorsing, maar dat heeft de club niet gedaan. Daarom heeft Mendy nu een claim ingediend bij de rechtbank van Manchester om zijn onbetaalde loon te krijgen.

Het is nog niet bekend hoeveel geld Mendy precies eist, maar het zou kunnen oplopen tot miljoenen. Manchester City heeft nog niet gereageerd op de claim, maar het is duidelijk dat de club zich zal verzetten tegen de eis van Mendy. Het is afwachten hoe de rechtbank hiermee omgaat.