Politieke leiders verontwaardigd na tweede aanval op Thierry Baudet: 'Onaanvaardbaar'

Politieke leiders verontwaardigd na tweede aanval op Thierry Baudet: ‘Onaanvaardbaar’

Politieke leiders uit het hele land hebben hun verontwaardiging uitgesproken na de tweede aanval op Thierry Baudet. De lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD) werd zondagavond geslagen door een onbekende man in Amsterdam.

De aanval vond plaats toen Baudet een debat bijwoonde in de stad. Hij werd geslagen in het gezicht en moest naar het ziekenhuis voor behandeling.

De politieke leiders uit het hele land hebben hun afschuw uitgesproken over de aanval. Premier Mark Rutte noemde de aanval ‘onacceptabel’. Hij zei: “Het is onaanvaardbaar dat iemand wordt aangevallen omdat hij politieke meningen uit. We moeten ons allemaal inzetten om dit soort incidenten te voorkomen.”

Ook andere politieke leiders hebben hun verontwaardiging uitgesproken. Sybrand Buma, lijsttrekker van de ChristenUnie, zei: “Deze aanval is een aanval op onze democratie en onze vrijheid van meningsuiting. We moeten deze aanval sterk veroordelen.”

De politie is een onderzoek gestart naar de aanval en zoekt naar de dader. Ook is er een petitie gestart om de dader te vinden. De petitie is al meer dan 10.000 keer ondertekend.

Het is niet de eerste keer dat Baudet wordt aangevallen. In januari werd hij ook al aangevallen door een andere onbekende man. De politie heeft nog geen verband kunnen leggen tussen de twee incidenten.

Het is duidelijk dat de politieke leiders het niet accepteren dat iemand wordt aangevallen vanwege hun politieke mening. Ze hopen dat de dader snel gevonden wordt en dat er geen derde incident plaatsvindt.