Musk dreigt met rechtszaak tegen partij die verklaring deelde waardoor adverteerders wegliepen

Tesla-CEO Elon Musk heeft een rechtszaak aangekondigd tegen een partij die een verklaring heeft gedeeld waardoor adverteerders wegliepen. De verklaring was gericht aan de adverteerders en bevatte informatie over Tesla’s producten en hun milieu-impact.

Musk heeft de verklaring als “valse informatie” bestempeld en zegt dat de verklaring “onjuist en misleidend” is. Hij voegde eraan toe dat de verklaring “ontworpen is om adverteerders te misleiden en te verhinderen dat ze met Tesla samenwerken”.

De verklaring werd gedeeld door een groep genaamd “Stop Funding Climate Change”. Deze groep is een coalitie van milieuactivisten die bedrijven aansporen om hun steun voor fossiele brandstoffen te stoppen. De verklaring beweerde dat Tesla’s producten niet zo milieuvriendelijk waren als het bedrijf beweert.

Musk heeft de groep aangeklaagd voor smaad en laster, omdat hij beweert dat de verklaring onwaarheden bevat. Hij stelt dat de verklaring schade heeft toegebracht aan Tesla’s reputatie en dat het bedrijf daardoor inkomsten heeft misgelopen.

De zaak is nog in behandeling en het is nog onduidelijk wat de uitkomst zal zijn. Musk heeft echter duidelijk gemaakt dat hij niet zal tolereren dat er valse informatie wordt verspreid over Tesla’s producten. Hij wil dat bedrijven op basis van waarheid kunnen beslissen of ze willen samenwerken met Tesla of niet.