Leerdamse atleet wint goud op 1.000 meter in Peking

Afgelopen zaterdag heeft de Leerdamse atleet, Jeroen van der Velden, goud gewonnen op de 1.000 meter tijdens de Olympische Spelen in Peking. Het was een spannende race, waarin Jeroen uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

De Leerdamse atleet had zich als doel gesteld om deze race te winnen en hij heeft zijn doel bereikt. Jeroen heeft hard getraind om dit resultaat te behalen. Na de race vertelde hij dat hij zich voorbereid had op elke mogelijke situatie en dat hij zichzelf had gepusht om het beste uit zichzelf te halen.

Het is niet de eerste keer dat Jeroen op het podium staat. Eerder dit jaar won hij al het Nederlands kampioenschap op de 1.000 meter. Ook won hij in 2017 brons op de Europese kampioenschappen.

Jeroen is een inspiratie voor veel jonge atleten in Leerdam en omgeving. Hij is een voorbeeld van wat je kunt bereiken met hard werken en doorzettingsvermogen.

De gemeente Leerdam heeft Jeroen al felicitaties gestuurd en er wordt al gesproken over een feestje ter ere van deze geweldige prestatie.

Jeroen is een echte held voor Leerdam en we hopen dat hij nog vele successen zal behalen in de toekomst.