George Brown, drummer van Kool & The Gang, overleden op 74-jarige leeftijd

Op maandag 6 juli 2020 heeft de wereld het verdrietige nieuws vernomen dat George Brown, de legendarische drummer van de band Kool & The Gang, is overleden op 74-jarige leeftijd. Brown was een van de originele leden van de band die in 1964 werd opgericht.

Kool & The Gang werd wereldberoemd met hun funky soul- en jazzfunk-muziek. De band had een aantal grote hits zoals “Celebration”, “Jungle Boogie” en “Get Down On It”. Brown was de ritmesectie van de band en speelde een belangrijke rol bij het creĆ«ren van hun unieke sound.

Brown was ook een gepassioneerde muzikant die zijn hele leven muziek maakte. Hij begon als kind met het spelen van drums en was een van de eerste leden van Kool & The Gang. Hij speelde met de band tot aan hun laatste album in 2017.

Brown’s familie heeft bevestigd dat hij is overleden aan complicaties van een longontsteking. Zijn familie heeft ook gezegd dat hij zal worden herinnerd als een liefhebbende vader, grootvader, broer en vriend.

De muziekwereld heeft Brown herdacht met veel liefde en respect. Artiesten zoals Questlove, Nile Rodgers en John Legend hebben hun gevoelens gedeeld op sociale media.

Brown’s muzikale erfenis zal voor altijd voortleven. Zijn bijdrage aan Kool & The Gang heeft een enorme invloed gehad op de muziekwereld en zal door velen worden herinnerd.