Denemarken en Albanië plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, Polen moet via play-offs

Denemarken en Albanië plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, Polen moet via play-offs

Denemarken en Albanië hebben zich rechtstreeks geplaatst voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2021. Ze zijn de twee laatste landen die zich hebben gekwalificeerd voor het toernooi, waardoor er nu 24 landen zijn die deelnemen aan het EK.

Denemarken plaatste zich door een 3-0 overwinning op Zwitserland. Het land had al een voorsprong van 2-0 uit de eerste wedstrijd en wist deze voorsprong vast te houden. De Denen zullen voor de vierde keer deelnemen aan het EK, na 1992, 2004 en 2016.

Albanië plaatste zich door een 1-1 gelijkspel tegen Turkije. Het land had al een voorsprong van 1-0 uit de eerste wedstrijd en wist deze voorsprong vast te houden. Albanië neemt voor de eerste keer deel aan het EK.

Polen moet nog via play-offs proberen zich te plaatsen voor het EK. Het land speelt in maart twee wedstrijden tegen Slovenië, waarvan de winnaar zich kwalificeert voor het toernooi.

Het EK begint op 11 juni 2021 en duurt tot 11 juli 2021. De wedstrijden worden gespeeld in twaalf verschillende steden in twaalf verschillende landen. Het is voor het eerst dat het EK wordt gehouden in meerdere landen.

Het is nu duidelijk dat Denemarken en Albanië deel zullen nemen aan het Europees Kampioenschap voetbal in 2021. Polen moet nog via play-offs proberen zich te plaatsen voor het toernooi. Het EK begint op 11 juni 2021 en duurt tot 11 juli 2021.