Italië verzekert zich van EK-ticket door doelpuntrijke overwinning op Noord-Macedonië

Italië heeft zich verzekerd van een ticket voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020 door een doelpuntrijke overwinning op Noord-Macedonië. De Italiaanse ploeg won met 4-0 in de laatste kwalificatiewedstrijd.

De wedstrijd begon met een doelpunt van Federico Chiesa in de tweede minuut. Daarna werd de score verdubbeld door een doelpunt van Andrea Belotti in de twintigste minuut. In de tweede helft vergrootte Lorenzo Insigne de voorsprong met een doelpunt in de vijftigste minuut. Ten slotte maakte Federico Bernardeschi het feest compleet met een vierde doelpunt in de negentigste minuut.

Met deze overwinning heeft Italië zich verzekerd van een plaats in het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Het is alweer de twaalfde keer dat Italië zich kwalificeert voor het EK. Italië heeft al vijf keer het EK gewonnen, het laatste in 2006.

De Italiaanse ploeg krijgt nu de kans om zich te bewijzen op het grootste voetbalevenement van Europa. De spelers zullen hun best doen om hun land te vertegenwoordigen en hopelijk een nieuwe titel te veroveren.