Ronald Koeman reageert bedachtzaam op EK-kwalificatie van Oranje: 'We vieren de titel pas als die binnen is'

Ronald Koeman reageert bedachtzaam op EK-kwalificatie van Oranje: ‘We vieren de titel pas als die binnen is’

Ronald Koeman heeft bedachtzaam gereageerd op de kwalificatie van Oranje voor het EK van 2021. De bondscoach heeft aangegeven dat er pas gevierd mag worden als de titel echt binnen is.

De Nederlandse ploeg heeft zichzelf dinsdagavond verzekerd van een plek op het EK van 2021. Na een zwaar bevochten overwinning tegen Noord-Ierland, kon Oranje de kwalificatie niet meer ontgaan.

Hoewel de ploeg en de fans in feeststemming waren, hield Ronald Koeman zich bedachtzaam. De bondscoach benadrukte dat er pas gevierd mag worden als de titel echt binnen is. “We zijn er nog niet. We moeten onszelf nog verbeteren en we moeten nog steeds hard werken om de titel te veroveren”, aldus Koeman.

De bondscoach benadrukte ook dat het belangrijk is om de focus te behouden. “We moeten ons blijven richten op onze doelstellingen en ons blijven verbeteren. We mogen niet te vroeg juichen, want we hebben nog een lange weg te gaan.”

Koeman benadrukte ook dat de prestaties van de ploeg als geheel belangrijker zijn dan die van individuele spelers. “Het is belangrijk dat iedereen binnen de ploeg samenwerkt en elkaar helpt om beter te worden. Alleen zo kunnen we onszelf verbeteren en de titel veroveren.”

Het is duidelijk dat Koeman er alles aan doet om ervoor te zorgen dat Oranje op het EK van 2021 goed voorbereid is. Als de ploeg de focus behoudt en blijft werken aan hun doelstellingen, dan is er geen reden waarom Oranje niet de titel kan veroveren.