Albanië bereikt voor tweede keer in de geschiedenis EK-kwalificatie na gelijkspel in Moldavië

Albanië bereikt voor tweede keer in de geschiedenis EK-kwalificatie na gelijkspel in Moldavië

Albanië heeft voor de tweede keer in de geschiedenis de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap voetbal bereikt. Dit werd bevestigd na een gelijkspel tegen Moldavië in de laatste kwalificatiewedstrijd.

Albanië begon de wedstrijd met veel vertrouwen, maar Moldavië was ook sterk en de wedstrijd bleef lang spannend. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Dit resultaat was voldoende voor Albanië om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap voetbal. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat Albanië zich kwalificeert voor het EK. De laatste keer dat Albanië zich kwalificeerde was in 2016.

De Albanese voetbalbond was erg blij met de prestatie van het team en feliciteerde hen met de prestatie. De bondsvoorzitter, Armand Duka, zei: “Ik ben erg trots op ons team en op wat we hebben bereikt. We hebben hard gewerkt om dit te bereiken en ik ben erg blij dat we het hebben gedaan.”

Albanië zal nu deelnemen aan het Europees Kampioenschap voetbal in 2021. Het zal interessant zijn om te zien hoe Albanië het doet tegen andere Europese landen.