Albanië bereikt voor tweede keer in geschiedenis EK na gelijkspel tegen Moldavië

Albanië bereikt voor tweede keer in geschiedenis EK na gelijkspel tegen Moldavië

Albanië heeft voor de tweede keer in de geschiedenis een plaats verdiend op het Europees Kampioenschap voetbal. Na een gelijkspel tegen Moldavië op 18 november, heeft Albanië zich als tweede geplaatst in Groep G.

Deze prestatie is een grote stap voorwaarts voor het Albanees voetbal. Het is de tweede keer dat het land zich kwalificeert voor het EK, na hun eerste kwalificatie in 2016.

Het gelijkspel tegen Moldavië was een emotionele wedstrijd voor de Albanezen. Na een aantal moeilijke jaren, waarin het land te maken had met economische problemen en politieke instabiliteit, is het bereiken van het EK een grote opluchting.

De spelers en staf van Albanië zijn erg blij met deze prestatie. De bondscoach Edoardo Reja zei: “We hebben hard gewerkt om deze prestatie te bereiken en we zijn er trots op dat we ons land vertegenwoordigen op het EK.”

Albanië zal nu deelnemen aan het EK in 2021. Het land zal zich meten met andere Europese voetbalnaties om te strijden voor de titel.

Het bereiken van het EK is een grote stap voorwaarts voor het Albanees voetbal. Het toont aan dat het land in staat is om grote prestaties te leveren op het internationale voetbalveld. Het is nu aan de spelers om te laten zien wat ze waard zijn op het EK.