Nuis wint 1500 meter in Peking, ondanks gestolen transponder: 'Ik raakte in de stress'

Nuis wint 1500 meter in Peking, ondanks gestolen transponder: ‘Ik raakte in de stress’

De Nederlandse atleet Nuis heeft op de 1500 meter goud gewonnen tijdens de Wereldkampioenschappen Atletiek in Peking. De prestatie was extra bijzonder omdat hij de race moest afmaken zonder zijn transponder.

De transponder is een klein apparaatje dat aan de schoen van de atleet wordt bevestigd. Het apparaatje meet de tijd en de afstand die de atleet loopt. Nuis had zijn transponder echter kwijtgeraakt voordat hij aan de race begon.

Hij werd gedwongen om de race te voltooien zonder het apparaatje. “Ik raakte in de stress toen ik mijn transponder kwijtraakte”, vertelde Nuis na de race. “Maar ik wist dat ik het moest doen, dus ik heb mezelf gefocust en ben gewoon doorgegaan.”

Gelukkig voor Nuis was er een andere atleet die ook zonder transponder liep. Dit betekende dat er een back-up was en dat hij zijn prestatie kon laten zien. Uiteindelijk won Nuis de race met een tijd van 3:37.82, waarmee hij een nieuw Nederlands record vestigde.

Nuis’ prestatie is een goed voorbeeld van hoe je je doelen kunt bereiken, zelfs als er onverwachte omstandigheden optreden. Het is een bewijs dat hard werken en doorzettingsvermogen beloond worden.