Kabinet stelt volgend jaar 2 miljard euro beschikbaar voor steun aan Oekraïne

Het Nederlandse kabinet heeft aangekondigd dat er volgend jaar 2 miljard euro beschikbaar zal worden gesteld voor steun aan Oekraïne. Dit geld is bedoeld om de economische en politieke stabiliteit van het land te verbeteren.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, zei dat de steun een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van Oekraïne. Hij voegde eraan toe dat het Nederlandse kabinet de Oekraïense regering blijft steunen in haar inspanningen om een stabiele, democratische en welvarende samenleving te creëren.

De steun zal worden gebruikt om de infrastructuur in Oekraïne te verbeteren, waaronder het verbeteren van de energievoorziening, het versterken van de rechtsstaat en het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg.

Het Nederlandse kabinet heeft ook aangekondigd dat er een extra bijdrage van 500 miljoen euro zal worden geleverd aan het Oekraïense Humanitarian Response Fund. Dit fonds is bedoeld om de meest kwetsbare mensen in Oekraïne te helpen, waaronder vluchtelingen en mensen die getroffen zijn door de oorlog.

De steun aan Oekraïne is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse buitenlandse politiek. Het kabinet hoopt dat de steun zal bijdragen aan een betere toekomst voor Oekraïne en dat het land zich zal ontwikkelen tot een stabiel, democratisch en welvarend land.