Jong Oranje behoudt foutloze record in EK-kwalificatie met krappe overwinning op Jong Gibraltar

Jong Oranje heeft zijn foutloze record in de EK-kwalificatie behouden met een krappe overwinning op Jong Gibraltar. De Nederlandse ploeg won met 2-1 in de wedstrijd die woensdagavond werd gespeeld in het stadion van Jong Gibraltar.

De wedstrijd begon met een goede aanval van Jong Oranje. Na een kwartier spelen werd de score geopend door een doelpunt van de Nederlandse aanvaller Myron Boadu. Hij wist de bal te verzilveren na een mooie combinatie met de middenvelder Teun Koopmeiners.

Na de rust kwam Jong Gibraltar sterk terug in de wedstrijd. Na een half uur spelen scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. De Nederlandse doelman Kjell Scherpen kon de bal niet tegenhouden.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist Jong Oranje de overwinning alsnog veilig te stellen. De aanvaller Cody Gakpo scoorde met een prachtige vrije trap het winnende doelpunt.

Met deze overwinning heeft Jong Oranje zijn foutloze record in de EK-kwalificatie behouden. De ploeg staat nu bovenaan in de poule met twaalf punten uit vier wedstrijden. De volgende wedstrijd is op 6 september tegen Jong Turkije.