Biden meldt 'concrete vooruitgang' na ontmoeting met Xi Jinping

Biden meldt ‘concrete vooruitgang’ na ontmoeting met Xi Jinping

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping ‘concrete vooruitgang’ gemeld. De twee leiders hebben gesproken over een aantal belangrijke kwesties, waaronder handel, technologie, klimaat en mensenrechten.

De ontmoeting tussen Biden en Xi vond plaats tijdens de G20-top in Osaka, Japan. Biden zei dat de twee leiders een ‘constructieve dialoog’ hadden over de verschillende onderwerpen. Hij voegde eraan toe dat er ‘concrete vooruitgang’ was geboekt en dat de twee landen meer samenwerking zouden onderzoeken.

Hoewel er geen details zijn vrijgegeven over de inhoud van het gesprek, hebben beide leiders hun bereidheid om samen te werken bevestigd. Biden heeft ook herhaaldelijk benadrukt dat de VS een ‘constructieve relatie’ met China wil opbouwen.

De ontmoeting tussen Biden en Xi komt op een kritiek moment in de betrekkingen tussen de twee landen. De VS en China staan al lange tijd lijnrecht tegenover elkaar op verschillende gebieden, waaronder handel, technologie en mensenrechten.

Hoewel er nog veel werk aan de winkel is om de betrekkingen tussen de twee landen te verbeteren, is de ontmoeting tussen Biden en Xi een stap in de goede richting. Als de twee landen samenwerken, kunnen ze veel problemen oplossen en een constructieve relatie opbouwen.