OM start proces tegen verdachte van beschieting van Apache-gevechtshelikopter

OM start proces tegen verdachte van beschieting van Apache-gevechtshelikopter

In Nederland is er een proces gestart tegen een verdachte van betrokkenheid bij de beschieting van een Apache-gevechtshelikopter. De verdachte wordt ervan verdacht dat hij deel uitmaakte van een groep die verantwoordelijk was voor de beschieting van de helikopter in juli 2017.

De verdachte, die alleen bekend staat als ‘J.S.’, is gearresteerd in oktober 2017. Hij wordt verdacht van het plegen van een terroristische aanslag. Volgens de officier van justitie was J.S. betrokken bij het voorbereiden en uitvoeren van de aanslag.

Het proces tegen J.S. is begonnen op 7 november 2018 in de rechtbank in Den Haag. Tijdens de zitting werden verschillende getuigen gehoord, waaronder een Apache-piloot die betrokken was bij de beschieting. De piloot vertelde dat hij en zijn collega’s werden beschoten door een groep mensen die zich hadden verzameld in een nabijgelegen dorp.

De verdediging betwist de aanklacht en stelt dat J.S. niet betrokken was bij de aanslag. Volgens de verdediging was J.S. op het moment van de aanslag elders in het land.

Het proces tegen J.S. zal waarschijnlijk nog enkele maanden duren voordat er een uitspraak wordt gedaan. De rechtbank zal moeten bepalen of J.S. schuldig is aan de beschuldigingen of dat hij onschuldig is.