Automobilisten krijgen vanaf 2021 melding bij het naderen van schoolzones

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat automobilisten vanaf 2021 een melding krijgen als ze een schoolzone naderen. Deze melding wordt gegeven door middel van een verkeersbord met een gele achtergrond en een zwarte tekst. Het doel van deze melding is om automobilisten erop te wijzen dat ze extra voorzichtig moeten rijden in de buurt van scholen.

De melding zal worden gegeven als de automobilist binnen een straal van 500 meter van een schoolzone komt. Daarnaast zal er ook een melding worden gegeven als de automobilist binnen een straal van 100 meter van een schoolzone komt. De melding zal bestaan uit een waarschuwing dat de automobilist zich bewust moet zijn van de schoolzone en extra voorzichtig moet rijden.

De Nederlandse overheid hoopt dat deze meldingen ervoor zorgen dat automobilisten zich bewust zijn van de schoolzones en daardoor extra voorzichtig rijden. Dit is belangrijk omdat het verkeer in schoolzones vaak drukker is dan in andere gebieden, waardoor er meer kans is op ongelukken. Door deze meldingen hopen ze dat er minder ongelukken zullen plaatsvinden in schoolzones.

Het is belangrijk dat automobilisten zich bewust zijn van deze meldingen en dat ze deze serieus nemen. Als ze de waarschuwing negeren, kunnen ze worden beboet of hun rijbewijs kunnen kwijtraken. Daarom is het belangrijk dat automobilisten extra voorzichtig rijden als ze in de buurt van een schoolzone komen.